Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 44g7.9kcal0.2g1.1g0.2g0.3g
Rypsiöljy 22g199kcal0g0g22.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34g0.6g1.7g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Ruokasooda 1.2g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl16g104kcal2.3g0.6g10.2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.7g2.7kcal0g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Rusina 7.5g22kcal0.2g4.5g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g1332kcal20.8g148.4g71g5.4g
Valittu annoskoko195g666kcal10.4g74.2g35.5g2.7g
Annoskoko puolitettuna97g333kcal5.2g37.1g17.8g1.4g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38.1g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=431980