Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 55g15kcal0.7g2.2g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)2.7g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)20g6.5kcal0.3g0.9g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g7.7g7.4kcal0.3g1.3g0g0.4g
Chili paprika punainen2.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Persilja0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.1g3.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Porkkana 16g5.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)1.6g3.1kcal0g0.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 66g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 11g3.3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g97kcal3.4g15g0.8g4.6g
Valittu annoskoko195g49kcal1.7g7.5g0.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna98g24kcal0.9g3.8g0.2g1.2g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.8g0.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=325990