J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g47g28kcal0.7g6.1g0g0.4g
Herne, pakaste (rainbow)68g58kcal4.1g10.2g0g2.1g
Vesi, vesijohtovesi 52g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g1g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g26g29kcal0.8g0.8g2.6g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g1.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana391g234kcal11.4g35g5.4g5g
Valittu annoskoko196g117kcal5.7g17.5g2.7g2.5g
Annoskoko puolitettuna98g59kcal2.9g8.8g1.4g1.3g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=445637