Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Sokeri 28g114kcal0g28.1g0g0g
Maito, Kevyt14g6.5kcal0.5g0.7g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl14g48kcal0.3g0.4g4.9g0g
Voi 60% rasvaa 13g73kcal0.1g0.1g8.2g0g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g126kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Raparperi 42g14kcal0.3g2.3g0g0.6g
Voi 60% rasvaa 7g38kcal0.1g0g4.3g0g
Sokeri 14g57kcal0g14.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana392g1066kcal15.8g156.4g39.4g4.4g
Valittu annoskoko196g533kcal7.9g78.2g19.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna98g267kcal4g39.1g9.9g1.1g
Arvot/100g100g272kcal4g39.9g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235273