Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g5.3g3.2kcal0.1g0.3g0.4g0g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g3.9g7.1kcal0.1g1.7g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 56g10kcal0.3g1.4g0.2g0.4g
Paprika keltainen 43g13kcal0.4g2.2g0.1g0.9g
Sitruuna kuorittu 5.6g2.3kcal0g0.1g0.1g0.2g
Inkivääri, tuore, silputtu0.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)9g34kcal0.8g8g0g0g
Katkarapu 34g23kcal4.9g0g0.4g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g38g71kcal1.1g1.1g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana392g329kcal15.4g29.8g16g3g
Valittu annoskoko196g165kcal7.7g14.9g8g1.5g
Annoskoko puolitettuna98g82kcal3.9g7.5g4g0.8g
Arvot/100g100g84kcal3.9g7.6g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275936