Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 51g447kcal0g0g50.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Tomaatti, tuore187g38kcal1.1g7.1g0.6g2.6g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 250g796kcal60.9g114.1g4.7g22.2g
Vesi1249g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g19g74kcal0.6g3.7g6.4g0g
Korianteri, tuore, annos 20g25g5kcal0.5g1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3900g2844kcal133.2g272.8g125.6g56.8g
Valittu annoskoko1950g1422kcal66.6g136.4g62.8g28.4g
Annoskoko puolitettuna975g711kcal33.3g68.2g31.4g14.2g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171962