Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 715g275kcal7.2g49.4g1.4g17.9g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g429g1416kcal68.7g266.1g8.6g25.8g
Kerma,kevyt 7%,flora358g286kcal3.6g16.1g25g0g
Aurajuusto122g414kcal24.3g0g35.3g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g143g22kcal1.4g2.9g0.3g2g
Sipuli (kuorittu)143g39kcal1.9g6.9g0.3g2.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g12kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl22g193kcal0g0g21.5g0g
Mustapippuri 2.9g8kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Suola, annos 3g4.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3900g5327kcal216.6g688.8g185.2g98.2g
Valittu annoskoko1950g2664kcal108.3g344.4g92.6g49.1g
Annoskoko puolitettuna975g1332kcal54.2g172.2g46.3g24.6g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.7g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276054