Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai27g93kcal3.2g18.9g0.6g0.8g
Oivariini, 60 (100g)20g108kcal0.2g0.2g11.7g0g
Vesi7.8g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%27g77kcal9g0g4.5g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g31g22kcal3.4g0.8g0.5g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g20g32kcal6.8g0g0.4g0.1g
Sipuli (kuorittu)7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)17g38kcal2.3g0.1g3.2g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g31g38kcal1g1.5g3.1g0g
Persilja 7.8g2.1kcal0.1g0.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana392g822kcal52.2g44g48g3.2g
Valittu annoskoko196g411kcal26.1g22g24g1.6g
Annoskoko puolitettuna98g206kcal13.1g11g12g0.8g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891