Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 30g4.8kcal0.6g0.1g0.1g0.5g
Parsakaali brokkoli 90g32kcal4.2g1.8g0.3g2.3g
Kookoskerma, kara30g75kcal1.4g0.4g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Kalaliemi (kake) (Maggi)6g15kcal0.4g2.5g0.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.8g61kcal0g0g6.8g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Chili paprika punainen4.5g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Soijakastike 5.4g3.3kcal0.3g0.5g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 2.4g9kcal0.1g2g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu4.5g3.6kcal0.1g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana393g422kcal15g19g30.2g6.4g
Valittu annoskoko197g211kcal7.5g9.5g15.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna98g106kcal3.8g4.8g7.6g1.6g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=276553