Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 18g4kcal0.3g0.4g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)8.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Juuriselleri 8.7g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.6g24kcal0g0g2.6g0g
Tomaattipyree, Pirkka6.1g5kcal0.2g1.2g0.1g0.1g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste35g34kcal6.3g0g0.9g0g
Katkarapu pienet (pirkka)16g10kcal2.4g0g0.1g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)22g23kcal3.7g0.4g0.6g0g
Valkoviini kuiva 8.7g6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana393g224kcal26.4g6g8.6g1.8g
Valittu annoskoko197g112kcal13.2g3g4.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna98g56kcal6.6g1.5g2.2g0.5g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.5g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146156