Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)17g101kcal3.5g1.1g9.1g1.2g
Kookoshiutale 1.2g8.2kcal0.1g0.1g0.8g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 21g71kcal2.1g14.4g0.2g0.7g
Ruokosokeri21g86kcal0g21g0g0g
Kananmuna, keitetty 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki14g8kcal0g2g0g0.2g
Rypsiöljy 13g112kcal0g0g12.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.1kcal0g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g28g72kcal1.7g0.9g6.7g0g
Tomusokeri 1dl=60g8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana394g1075kcal19.2g104.6g62.4g7.6g
Valittu annoskoko197g538kcal9.6g52.3g31.2g3.8g
Annoskoko puolitettuna99g269kcal4.8g26.2g15.6g1.9g
Arvot/100g100g273kcal4.9g26.6g15.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=272137