Quiche Lorraine

Ohjeesta tulee kaksi piirasvuoallista.

Valmista pohjat: nypi margariini, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.

Taputtele pohjat piirasvuokiin jauhotetuin sormin.

Nosta pohjat jääkaappiin jäähtymään siksi aikaa, kun lämmität uunin 200 asteeseen.

Kypsennä pohjia noin vartti, ennen kuin lisäät täytteen.

Valmista täyte: jos käytät purjoa, halkaise ja viipaloi se. Sipuli täytyy kuullottaa pannulla.

Pilko kinkku ja sekoita se purjoon/sipuliin.

Sekoita munat, ranskankerma, ruokakerma, mausteet ja juustoraaste.

Laita kinkku-sipuliseos esikypsennetyn pohjan päälle ja kaada lopuksi kerma-muna-juustoseos.

Jatka kypsentämistä noin puolen tunnin ajan.

Ohje on Maku-lehdestä ja erittäin yksityiskohtainen ohje löytyy sen reseptiarkistosta netissäkin.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

Mamisan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl21g18kcal0.3g0.9g1.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 21g59kcal0.4g0.6g5.9g0g
Juusto Emmental punaleima 17% Valio25g72kcal8.4g0g4.2g0g
Grahamjauho 7.7g25kcal0.8g4.7g0.2g0.8g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl21g72kcal3g13.5g0.7g1.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 14g100kcal0.1g0.1g11.3g0g
Saunapalvikinkku Atria 3%, siivu n.12 g42g38kcal6.8g0.6g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.8kcal0.2g0.8g0g0.3g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana393g833kcal44.8g42.8g53.8g4.6g
Valittu annoskoko197g416kcal22.4g21.4g26.9g2.3g
Annoskoko puolitettuna98g208kcal11.2g10.7g13.5g1.2g
Arvot/100g100g212kcal11.4g10.9g13.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82490