Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt466g214kcal14.9g22.3g7g0g
Hiiva, 50g47g28kcal6.1g0.5g0.2g0g
Sokeri 130g529kcal0g130.2g0g0g
Suola, annos 3g4.7g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g9g29kcal1g5.6g0.7g2.6g
Kananmuna 50g(kpl)47g59kcal5.1g0.1g4.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1024g3514kcal104.4g717g12.3g35.8g
Voi 140g1013kcal1.7g0.6g113.5g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g93g298kcal15.8g42.8g7g16.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g11370kcal298g1838.2g289.8g109.4g
Valittu annoskoko1960g5685kcal149g919.1g144.9g54.7g
Annoskoko puolitettuna980g2843kcal74.5g459.6g72.5g27.4g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224726