Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)805g258kcal26.6g36.2g0g0g
Hiiva 40g30kcal5.3g0.4g0.2g2.8g
Siirappi 338g1019kcal0.3g250.5g0g0g
Vehnälese 48g110kcal6.4g7.4g2.2g18.1g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)193g732kcal22.6g148.8g4.3g27.6g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 523g1795kcal53.3g366.2g6.3g18.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g7889kcal229g1619g26g133.6g
Valittu annoskoko1960g3944kcal114.5g809.5g13g66.8g
Annoskoko puolitettuna980g1972kcal57.3g404.8g6.5g33.4g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881