Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 404g137kcal12.3g19.8g0.4g0g
Hiiva 35g26kcal4.6g0.4g0.1g2.4g
Sokeri 108g437kcal0g107.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 729g2502kcal74.3g510.4g8.7g25.5g
Margariini 80 % laktoositon 87g612kcal0.6g0g68.9g0g
Kananmuna kuoreton 59g84kcal7.4g0.2g6.1g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 296g2603kcal1.8g1.2g293g0g
Sokeri 242g983kcal0g241.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3920g14766kcal202g1762.8g754.4g55.8g
Valittu annoskoko1960g7383kcal101g881.4g377.2g27.9g
Annoskoko puolitettuna980g3692kcal50.5g440.7g188.6g14g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853