Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g902g90kcal5.4g12.6g0.9g6.3g
Sokeri 153g622kcal0g153.1g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L541g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 271g90kcal0g1.4g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g4.5g1.8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 14g16kcal1.1g2.4g0.1g0.3g
Tilli, tuore 72g22kcal2.7g0.6g0.6g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3924g1682kcal18.4g340.2g3.2g16.2g
Valittu annoskoko1962g841kcal9.2g170.1g1.6g8.1g
Annoskoko puolitettuna981g421kcal4.6g85.1g0.8g4.1g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108