Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 532g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g173g48kcal1g10.3g0.3g4.3g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g532g1648kcal13.3g398.6g2.7g39.9g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g532g1807kcal13.3g441.2g2.7g10.6g
Kuivahiiva, annos 11g15g53kcal6.6g5.8g0.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl33g299kcal0g0g33.2g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl53g181kcal7.4g29.8g3.6g5.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti86g432kcal21.5g28.8g24.9g24.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3936g8935kcal126.2g1829g136.6g170.2g
Valittu annoskoko1968g4468kcal63.1g914.5g68.3g85.1g
Annoskoko puolitettuna984g2234kcal31.6g457.3g34.2g42.6g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140049