Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)359g197kcal19.4g9.7g9g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g598g1662kcal6g152.4g57.4g1.2g
Tomusokeri 1dl=60g36g144kcal0g35.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g77kcal0g18.9g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml120g25kcal9.7g0g0.4g0.1g
Kauradigestive (Semper), annos 8g478g2248kcal19.1g325.2g95.7g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 120g635kcal0.4g0.6g71.7g0g
Vadelma 239g98kcal2.4g9.8g1.9g8.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3936g10170kcal114g1105g472.2g20.2g
Valittu annoskoko1968g5085kcal57g552.5g236.1g10.1g
Annoskoko puolitettuna984g2543kcal28.5g276.3g118.1g5.1g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371104