Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 48g346kcal0.6g0.2g38.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen572g189kcal18.9g28g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai867g3035kcal104.1g615.8g18.2g26g
Hiiva, 50g95g58kcal12.5g1g0.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g191g111kcal17.2g9.5g0.4g0g
Suola, annos 3g4.8g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]191g267kcal26.7g26.7g6.5g91.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3936g8011kcal360g1362.4g128.4g235g
Valittu annoskoko1968g4005kcal180g681.2g64.2g117.5g
Annoskoko puolitettuna984g2003kcal90g340.6g32.1g58.8g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427