Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow38g38kcal8.6g0g0.3g0g
Herkkusieni 32g5.1kcal0.7g0.1g0.1g0.5g
Sipuli 28g8.5kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.9g2.1kcal0.2g0.2g0.1g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%19g36kcal1.9g0.9g2.6g0g
Tilli, tuore 19g5.6kcal0.7g0.2g0.1g0.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana394g224kcal25.8g9g8.4g3g
Valittu annoskoko197g112kcal12.9g4.5g4.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna99g56kcal6.5g2.3g2.1g0.8g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343