Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Fenkoli, annos 100g50g16kcal0.6g3.6g0.1g1.6g
Purjosipuli 25g5.7kcal0.5g0.6g0.1g0.5g
Tilli mauste6.3g1.1kcal0.1g0.1g0.1g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)8.1g10kcal0.8g0.2g0.6g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g25g43kcal0.5g0.4g4.3g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Kirjolohifilee 78g129kcal13.1g0g8.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana395g444kcal31.2g10g31.4g4.6g
Valittu annoskoko198g222kcal15.6g5g15.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna99g111kcal7.8g2.5g7.9g1.2g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.5g7.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307