Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 77g29kcal0.8g5.3g0.2g1.9g
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g1.2g3.8kcal0.1g0.2g0.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Rypsiöljy rainbow0.5g4.9kcal0g0g0.5g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g20g59kcal4.1g0.2g4.1g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g22g13kcal0.9g1.1g0.5g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g5.5g19kcal1.1g0g1.6g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g6.6g13kcal0.6g0.2g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana395g289kcal15.4g15g16.6g4.2g
Valittu annoskoko198g145kcal7.7g7.5g8.3g2.1g
Annoskoko puolitettuna99g72kcal3.9g3.8g4.2g1.1g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310589