Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green150g488kcal36g73.5g1.5g18g
Peruna, vanha, kuorittu 450g343kcal8.5g69.7g0.9g4.5g
Porkkana 195g64kcal1.2g10.8g0.4g5g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g750g263kcal12g51.7g0.7g10.5g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Oliiviöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g150g552kcal39.3g88.8g3.7g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3942g3853kcal198.8g598.8g56.8g103.2g
Valittu annoskoko1971g1927kcal99.4g299.4g28.4g51.6g
Annoskoko puolitettuna986g963kcal49.7g149.7g14.2g25.8g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313