Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g13g4.5kcal0.1g0.7g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g500g155kcal6.2g36.5g1g15.5g
Purjosipuli 250g57kcal4.5g6g0.5g5.3g
Tilli mauste63g11kcal0.9g0.6g0.5g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)81g102kcal7.6g2.3g6.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl19g169kcal0g0g18.8g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g250g425kcal5g4g43g1.5g
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Kirjolohifilee 781g1292kcal130.9g0g85.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3950g4436kcal310.6g100.8g312.6g44.6g
Valittu annoskoko1975g2218kcal155.3g50.4g156.3g22.3g
Annoskoko puolitettuna988g1109kcal77.7g25.2g78.2g11.2g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137307