Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 83g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.8g6.6kcal0.8g0.7g0.1g0g
Neljänviljanhiutale 5g16kcal0.5g2.9g0.2g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 97g334kcal9.9g68.1g1.2g3.4g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 9g28kcal0.8g5.1g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana396g769kcal24g153.6g3.4g10.6g
Valittu annoskoko198g385kcal12g76.8g1.7g5.3g
Annoskoko puolitettuna99g192kcal6g38.4g0.9g2.7g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.9g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256