Aapon kostea omenapiirakka

Kuori omenat, poista keskiö omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 14g102kcal0.2g0.1g11.4g0g
Sokeri 34g137kcal0g33.7g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g35g23kcal3.9g1.5g0.1g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%7g11kcal0.2g0.2g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g35g0.6g1.7g
Leivinjauhe 1.4g2.5kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g49g17kcal0.1g3.5g0.1g0.9g
Siirappi 5.6g17kcal0g4.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana396g975kcal19.2g160.4g26.6g5.2g
Valittu annoskoko198g488kcal9.6g80.2g13.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna99g244kcal4.8g40.1g6.7g1.3g
Arvot/100g100g246kcal4.8g40.5g6.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173948