Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 56g16kcal0.6g2.6g0.2g1g
Selleri, annos 50g23g3.2kcal0.2g0.7g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kuohukerma,valio,2dl23g77kcal0.5g0.7g7.9g0g
Juustoraaste emmental punaleima23g88kcal6.5g0g6.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.1g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana396g416kcal16.8g17.8g30g5.4g
Valittu annoskoko198g208kcal8.4g8.9g15g2.7g
Annoskoko puolitettuna99g104kcal4.2g4.5g7.5g1.4g
Arvot/100g100g105kcal4.2g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465