Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 3.6g2.7kcal0.5g0g0g0.3g
Siirappi, tumma28g89kcal0g20.5g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 13g46kcal2.3g5.8g1g2.2g
Ruisjauho kokojyväjauho 13g39kcal1.1g7.1g0.2g1.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)19g71kcal2.2g14.4g0.4g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g73g23kcal2.2g3.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana397g874kcal26.6g170g4.6g17.4g
Valittu annoskoko199g437kcal13.3g85g2.3g8.7g
Annoskoko puolitettuna99g219kcal6.7g42.5g1.2g4.4g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=164666