Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 38g120kcal9.1g17.1g0.7g3.3g
Vesi, vesijohtovesi 141g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Sipuli 5.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Pinaatti 14g1.9kcal0.2g0.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana397g263kcal18.8g35g3.2g7.2g
Valittu annoskoko199g131kcal9.4g17.5g1.6g3.6g
Annoskoko puolitettuna99g66kcal4.7g8.8g0.8g1.8g
Arvot/100g100g66kcal4.7g8.8g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=120385