Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 13g68kcal0.1g0.1g7.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu7.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Voi 60% rasvaa 6.2g34kcal0.1g0g3.8g0g
Sokeri19g76kcal0g18.7g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 125g48kcal0.2g10.2g0.1g1.9g
Vesi, vesijohtovesi 3.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana397g643kcal7.4g93g25g5.6g
Valittu annoskoko199g322kcal3.7g46.5g12.5g2.8g
Annoskoko puolitettuna99g161kcal1.9g23.3g6.3g1.4g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167557