Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 21g62kcal2.2g11g0.5g2.1g
Papu valkoinen, keitetty 80g86kcal6.7g11.2g0.3g5.6g
Maustekurkku sokerisuolattu 47g10kcal0.3g1.4g0g0.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g10g60kcal1.8g2.4g5.2g1.2g
Viinietikka balsami2.1g0.7kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g17g26kcal0.2g1g2.2g0.1g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g4.6g18kcal1.5g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana397g530kcal25.8g55.6g19g20.4g
Valittu annoskoko199g265kcal12.9g27.8g9.5g10.2g
Annoskoko puolitettuna99g133kcal6.5g13.9g4.8g5.1g
Arvot/100g100g134kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481