Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g60g194kcal6g45g1.3g6.6g
Linssi-punainen (raaka)85g259kcal21.3g42.6g0.9g7.7g
Juuriselleri 121g38kcal1.5g5.6g0.2g3.8g
Palsternakka 136g86kcal0.7g16g0.5g6.1g
Oliiviöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g180g50kcal1.1g10.7g0.4g4.5g
Valkokaali keräkaali 450g125kcal5.4g18.3g0.9g9.4g
Lihaliemi laimennettu 120g23kcal0g3.6g0.7g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 12g35kcal1.3g1.8g2.5g0.1g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3960g2075kcal82g310.2g51.8g83.4g
Valittu annoskoko1980g1038kcal41g155.1g25.9g41.7g
Annoskoko puolitettuna990g519kcal20.5g77.6g13g20.9g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.8g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251