Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali80g17kcal1g2.7g0.2g1.7g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g20g26kcal3g0g1.8g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0.8g7.2kcal0g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Siirappi 7g21kcal0g5.2g0g0g
Soijakastike 3g1.8kcal0.2g0.3g0g0g
Korppujauho 1.2g4.6kcal0.1g0.9g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g17g9kcal0.5g1.1g0.3g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g30g37kcal0.7g7.4g0.4g0.6g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g20g28kcal3.8g0g1.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.5g1.5kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana398g315kcal19.2g37.2g10g5.4g
Valittu annoskoko199g158kcal9.6g18.6g5g2.7g
Annoskoko puolitettuna100g79kcal4.8g9.3g2.5g1.4g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364