Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 118g1045kcal0g0g118.1g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g51g66kcal6.6g0.2g4.2g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl8.7g12kcal0.4g0.8g0.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8.7g1.8kcal0g0.1g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)8.7g1.7kcal0g0.6g0g0g
Ruokasuola jodioitu 4.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana399g2253kcal14g3.4g246.2g0g
Valittu annoskoko199g1127kcal7g1.7g123.1g0g
Annoskoko puolitettuna100g563kcal3.5g0.9g61.6g0g
Arvot/100g100g565kcal3.5g0.9g61.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485