Gruusialainen kaalilaatikko

Kevennetty Pirkan ohje.

Silputa kaali, hauduta vedessä kannen alla vartti.

paloittele sipulit, valkosipulit ja maustekurkut.

ruskista jauheliha omassa rasvassa ja lisää sipuli-maustekurkkuseos.

Sekoita kaalin joukkoon creme bonjour, tomaattipyre paprika, pippuri, suola ja provencen yrtttiseosta pari teelusikkaa sekä tomaattipyre.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puolituntia.

Anna vetäytyä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2655 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1013g214kcal12.2g34.4g2g21.3g
Sipuli 60g18kcal0.7g2.9g0.1g1g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Maustekurkku sokerisuolattu 113g22kcal0.8g3.4g0.1g2g
Tomaattipyree, Pirkka75g62kcal2.6g14.3g0.8g0.8g
Paprikajauhe 2.2g7.2kcal0.3g0.4g0.3g0.8g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 300g664kcal52.5g0g51g0g
Kermajuusto 17%, rainbow (Rainbow), annos 35g38g105kcal11.3g0.4g6.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g113g32kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g113g135kcal3.7g5.4g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3982g2558kcal172.4g141.8g144.6g58.8g
Valittu annoskoko1991g1279kcal86.2g70.9g72.3g29.4g
Annoskoko puolitettuna996g640kcal43.1g35.5g36.2g14.7g
Arvot/100g100g64kcal4.3g3.6g3.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316493