Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g329g471kcal41.2g1g33.9g0g
Sokeri192g778kcal0g191.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 147g503kcal14.9g102.7g1.8g5.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 52g175kcal0g42.7g0g0.7g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g524g786kcal2.6g188.6g1.6g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g262g419kcal18.9g41.9g18.3g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 299g768kcal3.9g9g80.8g0g
Kiivi kuorittu 82g39kcal0g5.8g0.5g2.2g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 90g67kcal0.7g13.9g0.4g1g
Tomusokeri 1dl=60g7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3984g8096kcal165.2g1214.6g274.6g18g
Valittu annoskoko1992g4048kcal82.6g607.3g137.3g9g
Annoskoko puolitettuna996g2024kcal41.3g303.7g68.7g4.5g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=122759