Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi675g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g180g688kcal27g135g5.4g14.8g
Hiiva, 50g45g28kcal5.9g0.5g0.2g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl225g788kcal31.5g144g7g12.4g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 11g44kcal0g10.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 810g2780kcal82.6g567.1g9.7g28.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3996g9464kcal294g1714.8g134.6g111.2g
Valittu annoskoko1998g4732kcal147g857.4g67.3g55.6g
Annoskoko puolitettuna999g2366kcal73.5g428.7g33.7g27.8g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073