Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g9g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sokeri 1.6g6.5kcal0g1.6g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L5.6g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 2.8g0.9kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g17kcal0.2g3.4g0g0.2g
Valittu annoskoko20g9kcal0.1g1.7g0g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g4kcal0.1g0.9g0g0.1g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.3g0g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108