Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow3.9g3.9kcal0.9g0g0g0g
Herkkusieni 3.3g0.5kcal0.1g0g0g0g
Sipuli 2.9g0.9kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vesi5.9g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%2g3.7kcal0.2g0.1g0.3g0g
Tilli, tuore 2g0.6kcal0.1g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.1g0.9kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g23kcal2.6g0.6g0.8g0g
Valittu annoskoko21g12kcal1.3g0.3g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna10g6kcal0.7g0.2g0.2g0g
Arvot/100g100g57kcal6.3g1.5g1.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343