Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)6.5g8.2kcal0.7g0g0.6g0g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.2g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vesi0.5g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.2g7.4kcal0g0.1g0.8g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 4.4g3.5kcal0g0.7g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana41g86kcal2g12.4g2.8g0.4g
Valittu annoskoko21g43kcal1g6.2g1.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g22kcal0.5g3.1g0.7g0.1g
Arvot/100g100g210kcal4.9g30.1g6.8g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142148