Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 74g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 7.4g5.5kcal1g0.1g0g0.5g
Sokeri 1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 8g70kcal0g0g8g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)10g34kcal1.7g5.4g0.7g1.3g
Porkkana 30g10kcal0.2g1.6g0.1g0.8g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)27g95kcal3.3g17.6g1.4g1.5g
Hiivaleipävehnäjauho 38g125kcal4.6g22.8g1.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana400g689kcal21.6g97.4g22.6g12.4g
Valittu annoskoko200g345kcal10.8g48.7g11.3g6.2g
Annoskoko puolitettuna100g172kcal5.4g24.4g5.7g3.1g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.3g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138