Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 75g31kcal0.7g3.1g0.6g2.8g
Valkoviini kuiva 47g32kcal0.1g0.3g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl19g24kcal0g3.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 28g114kcal0g28g0g0g
Liivate 3.7g13kcal3.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana401g427kcal8g70.2g1.2g5.6g
Valittu annoskoko200g214kcal4g35.1g0.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna100g107kcal2g17.6g0.3g1.4g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146370