Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu46g58kcal5.1g0.1g4.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa25g75kcal5.7g0g5.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g25g150kcal6g1.6g13.5g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g50g29kcal4.5g2.5g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)10g57kcal2.3g2g5g0g
Seesaminsiemen15g85kcal4g1.7g7.2g1.3g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 7.5g24kcal2.2g0.5g1.5g2.3g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti7.5g43kcal1.8g1g3.4g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.5g0.7kcal0g0g0g1.2g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana401g1096kcal63.4g20.6g86.2g9.6g
Valittu annoskoko200g548kcal31.7g10.3g43.1g4.8g
Annoskoko puolitettuna100g274kcal15.9g5.2g21.6g2.4g
Arvot/100g100g274kcal15.8g5.1g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202