Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2kcal0.2g0.3g0g0g
Basilika, tuore 2.8g0.8kcal0.1g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta9g43kcal3.7g0g3.1g0g
Auringonkukansiemen 9g56kcal2.2g1.2g4.6g0.6g
Oliiviöljy 17g149kcal0g0g16.9g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty84g118kcal4.3g23.6g0.6g2.9g
Broileri, rintafilee, nahaton 75g80kcal17.3g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana401g898kcal55.6g50.4g52.6g7g
Valittu annoskoko201g449kcal27.8g25.2g26.3g3.5g
Annoskoko puolitettuna100g225kcal13.9g12.6g13.2g1.8g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217