Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g14g103kcal0.1g0.1g11.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.8g1.8kcal0.1g0g0.7g0g
Vesi4.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g28g96kcal0.6g0.8g9.8g0g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Sokeri 5.1g21kcal0g5.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Raparperi 96g32kcal0.7g5.3g0.1g1.3g
Sokeri 12g49kcal0g11.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3g10kcal0g2.4g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g3.5g20kcal0.8g0.3g1.8g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana401g849kcal11g86.2g49.2g4.8g
Valittu annoskoko200g425kcal5.5g43.1g24.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna100g212kcal2.8g21.6g12.3g1.2g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.5g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431