Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1587g1208kcal29.8g245.9g3.2g15.9g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Polar-juusto 15%75g195kcal23.2g0g11.2g0g
Flora kevyt ruoka 7%312g266kcal3.1g14.1g21.9g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g6.2g14kcal0.7g2.4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4000g3388kcal115.2g528.2g73.2g32.2g
Valittu annoskoko2000g1694kcal57.6g264.1g36.6g16.1g
Annoskoko puolitettuna1000g847kcal28.8g132.1g18.3g8.1g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536