Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 6649g5062kcal125g1030.6g13.3g66.5g
Sipuli 1108g335kcal13.9g53.2g2.2g18.8g
Janssonfileet (rainbow)1108g1607kcal110.8g144.1g63.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl887g3014kcal17.7g26.6g310.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g111g809kcal1.1g1.1g88.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g27g82kcal4.8g10.9g2.1g4.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 111g51kcal3.3g5.3g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g21920kcal553.2g2543.6g963g180.2g
Valittu annoskoko10000g10960kcal276.6g1271.8g481.5g90.1g
Annoskoko puolitettuna5000g5480kcal138.3g635.9g240.8g45.1g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083