Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 4839g3061kcal145.2g232.3g169.4g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1613g5807kcal209.7g1129g33.9g56.5g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 484g1378kcal75g1g121g0g
Hiiva 242g180kcal31.7g2.7g1g16.7g
Voi 807g5850kcal9.6g3.2g655.6g0g
Tattarijauhot, annos 100g2016g7137kcal141.1g1532.3g40.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g46827kcal1224.6g5801g2042.4g146.4g
Valittu annoskoko10000g23413kcal612.3g2900.5g1021.2g73.2g
Annoskoko puolitettuna5000g11707kcal306.2g1450.3g510.6g36.6g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599