Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3379g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g901g3442kcal135.2g675.8g27g73.9g
Hiiva, 50g225g137kcal29.5g2.5g0.9g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl1126g3942kcal157.7g720.9g34.9g62g
Suola, annos 3g34g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 54g220kcal0g54g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4055g13913kcal413.2g2838.5g48.7g141.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl225g2028kcal0g0g225.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g47365kcal1471.2g8583.4g673.6g555.6g
Valittu annoskoko10000g23682kcal735.6g4291.7g336.8g277.8g
Annoskoko puolitettuna5000g11841kcal367.8g2145.9g168.4g138.9g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073