Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl143g1291kcal0g0g143.4g0g
Vesi4780g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g105g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g96g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4876g16730kcal496.8g3413g58.5g170.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g36040kcal993.6g6826g403.8g341.4g
Valittu annoskoko10000g18020kcal496.8g3413g201.9g170.7g
Annoskoko puolitettuna5000g9010kcal248.4g1706.5g101g85.4g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156263